Looking for admissions, majors or financial aid? Visit our Admissions Site.

menu

News

Grand View breaks ground on new student center and announces $20 million campaign

return

Thanks to generous support from donors to Transformations: A  Campaign For Grand View University, the building – an expansion and renovation of the GV Student Center -- will be completed in time for the start of the 2015 fall semester.  More than $12.4 million of the $20 million overall campaign goal has been raised, including $7.5 million for the Student Center. Much of the building project will be funded by private gifts to the University, which include $2.5 million from the Rasmussen family who are honoring retired Grand View faculty member, The Reverend Thorvald Hansen and his wife, Johanne, a retired Grand View staff member, as well as Irvin and Elizabeth Ibsen, with their gift.   A $1 million Legacy Grant from Prairie Meadows and an anonymous gift of $1 million dollars have also been given as lead gifts.  Major corporate support from the Des Moines community includes gifts from The Principal Financial Group, Du Pont-Pioneer, UnityPoint Health, and Bankers Trust/John Ruan Foundation Trust.

The new Student Center will be 60,709 square feet, including 20,654 square feet of renovation to the existing student center and 40,055 square feet for a new two-story addition that will include a 156 foot skywalk over East 14th Street (Highway 69) connecting the Student Center to the Rasmussen Center for Community Advancement Professions. This skywalk will be the longest freestanding skywalk in the city of Des Moines.

The Student Center is the hub of student experience beyond the classroom.  It houses the Bookstore, Student Life offices, including student government, clubs and organizations, counseling services, multicultural programs, the Career Center, academic advising, the Academic Enrichment Center, and Campus Services.  The first floor also will house offices and workspaces for the speech and theatre program and the Viking Theatre, as well as the classrooms, studios and offices of the Grand View Communication department, in addition to student lounges and recreation areas. The second floor of the new Student Center will be devoted to dining for students, faculty, staff, and visitors, with a lounge area adjacent to the skywalk. 

Additional non-capital gifts for the campaign will be designated to Grand View’s endowment fund for scholarship support, the Grand View Fund, as well as to support academic departments and athletics.  The campaign is slated to be completed in July 2016. 

Visit www.grandview.edu/transformations for more information about the capital campaign.

return